Автор Тема: Матрицата ... по русенски - "The Dreamix"  (Прочетена 7841 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sentinel

• Под 10 мнения
  • *
  • Публикации: 9
    • Павлов, Enterprise edition
Матрицата ... по русенски - "The Dreamix"
« -: 02 Април 2008, 09:58:58 am »

Прожекция: Следващата сряда - 9 април 2008 г. в Аула 1 на Русенски Университет. Вход свободен (или поне никъде не пише, че не е ;-) ). Както казва Ginger за клипа тук:

Това е трейлър към филма, който ще излезе към края на март. Заснет е в град Русе с участието на студенти от Русенски университет. Сценария и всички ефекти по филма са дело на Калоян Джуров - студент в специалност "Инженерен дизайн" на Русенски университет.
Аз лично не съм очарован от озвучаването, но пък малкото което видях от ефектите ми хареса... Все пак е произведение на студенти, а всички имаме нужда от идейни и способни хора, които правят нещо по-креативно от дегустация на твърд алкохол и напитки с концентрирао съдържание на кофеин... Според мен, дори филма да не струва, хора като Калоян трябва да се окуражават... Затова, "а-а-аплодисменти за момчето, което прави филми....", ако нямате нищо напротив, нали... :-)

Повече (всъщност е по-малко): тук и тук.
Краткосрочните решения водят до дългосрочни проблеми

Неактивен СкручЪ х)

• Под 10 мнения
  • *
  • Публикации: 14
  • Поредният келеш с компютър и Интернет х)
    • Патешки истории х)
Re: Матрицата ... по русенски - "The Dreamix"
« Отговор #1 -: 02 Април 2008, 11:47:52 am »

Неактивен administrador

• Администратор
  • Повече от 200 мнения
  • *
  • Публикации: 582
    • ruse-online.net
« Отговор #2 -: 02 Април 2008, 11:50:03 am »
Това искам и аз да го гледам. Усещам как ще се сберем форумците да го гледаме задружно.
Същата вечер ще се празнува и една година от създаването на Ruse LUG.
« Последна редакция: 02 Април 2008, 11:51:47 am от T3h_Admin »

Неактивен Sentinel

• Под 10 мнения
  • *
« Отговор #3 -: 02 Април 2008, 12:43:15 pm »
@СкручЪ х) - ти да не би да имаш нещо общо с "продукцията", щото си счупих врата да търся нещо из нетя за филмчето (включително плаката), но освен оня пост във фотошоп форума немаше друго...

Неактивен stylius

• Под 10 мнения
  • *
  • Публикации: 0
« Отговор #4 -: 02 Април 2008, 19:54:10 pm »
Ей мамка му, искаше ми се да го гледам, но тогава има едно друго събитие, което пак не бих искал да изпусна. Дано да го пуснат и други прожекции или поне да е безплатен даунлоуда.

Неактивен СкручЪ х)

• Под 10 мнения
  • *
  • Публикации: 14
  • Поредният келеш с компютър и Интернет х)
    • Патешки истории х)
« Отговор #5 -: 02 Април 2008, 21:22:13 pm »
@СкручЪ х) - ти да не би да имаш нещо общо с "продукцията", щото си счупих врата да търся нещо из нетя за филмчето (включително плаката), но освен оня пост във фотошоп форума немаше друго...
Тц, просто го видях като новина преди няколко дена на друго място и го имаше там постера х)

Неактивен robas

• Администратор
  • Повече от 75 мнения
  • *
  • Публикации: 82
  • web designer
    • robas.info
« Отговор #6 -: 02 Април 2008, 22:10:52 pm »
Това искам и аз да го гледам. Усещам как ще се сберем форумците да го гледаме задружно.
Същата вечер ще се празнува и една година от създаването на Ruse LUG.

Леко се очертава изместване на напиването по повод годинката с час назад. Предполагам филмът ще продължи не повече от 60 мин. Но това е въпрос на задружно решение.
Така или иначе на другия ден няма да следват неработни дни, за съжаление.  >:(
The greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it,
but that it is too low and we reach it.

*Michelangelo

Неактивен administrador

• Администратор
  • Повече от 200 мнения
  • *
    • ruse-online.net
« Отговор #7 -: 03 Април 2008, 03:33:36 am »
Аз ще направя запис с GSM и ще го пусна в замунда ако доброволно не го пуснат авторите :)

Неактивен Stone

• VIP
  • Повече от 20 мнения
  • *
  • Публикации: 26
  • engineer, composer, writer, poet
« Отговор #8 -: 03 Април 2008, 10:16:41 am »
Един от най-добрите ми приятели участва в този филм. С Калоян се знаем и сме говорили няколко пъти - имам чудесни впечатления. Доста късно разбрах за това, което правят, и ако имах повече време и не бях зает, можеше да допринеса с музика към филма. Филмът е 50 мин.
« Последна редакция: 03 Април 2008, 10:23:45 am от Stone »

Неактивен administrador

• Администратор
  • Повече от 200 мнения
  • *
    • ruse-online.net
« Отговор #9 -: 04 Април 2008, 03:45:34 am »
А ще дойдеш ли да го гледаш филма на 9-ти?

Неактивен Stone

• VIP
  • Повече от 20 мнения
  • *
  • Публикации: 26
  • engineer, composer, writer, poet
« Отговор #10 -: 04 Април 2008, 18:38:54 pm »
Определено има такава вероятност, но до тогава има пет дни. При всички положения обаче няма да остане негледан. :)

Неактивен Paolo Gemini a.k.a [OZIRIS]

• Джедай (Човек от Народа)
  • Администратор
  • Повече от 200 мнения
  • *
  • Публикации: 306
  • producer, composer, dj, promoter & more...
    • youtube
« Отговор #11 -: 07 Април 2008, 12:32:02 pm »
 :-[ Лоша работа, на мен също ми се искаше да видя за какво става въпрос,  :confused: но се оказа Че ще съм на работа по него време.  :'( До 19h съм там,  :x а гледах и времетраенето: 50мин.  :( Така или инаЧе изпускам прожекцията при всиЧки положения.  >:( Да не забравите да разкажете поредната пародия на "The Matrix", как е минала.

:P

« Последна редакция: 08 Април 2008, 15:49:22 pm от Paolo Gemini a.k.a OZIRIS »
Apple Mac mini (.12.2007), OS X: Leopard - v.10.5.8

Apple AirPort Express 802.11n Wi-Fi

Apple iPod 5G Classic - 30GB / Firmware: v.1.3 / Black

Apple iPhone 3G - 8GB / Firmware: v.3.0.1 / Black ----->>> CosmOTE unlock (Greece)

NB!!! : People, Hard DRUGS & HOUSE-music SUCKS!

Неактивен stylius

• Под 10 мнения
  • *
« Отговор #12 -: 08 Април 2008, 21:01:42 pm »
Утре се разбрахме няколко авера форумджии от тук да го гледаме. Среща 17:45 пред университета. Ако има и други навити, да идат. Ще се видим там.

Неактивен administrador

• Администратор
  • Повече от 200 мнения
  • *
    • ruse-online.net
« Отговор #13 -: 10 Април 2008, 16:02:52 pm »
Филмчето беше супер. Имаше много смешни моменти. Само една лека забележчица около филма - английският звучеше като английски говорен от руснаци повече отколкото като английски :)

Между другото някой има ли идея дали ще може да се смъкне от някъде филма или не?
« Последна редакция: 10 Април 2008, 16:05:11 pm от T3h_Admin »

Неактивен Sentinel

• Под 10 мнения
  • *
« Отговор #14 -: 10 Април 2008, 16:12:50 pm »
Филмчето беше супер. Имаше много смешни моменти. Само една лека забележчица около филма - английският звучеше като английски говорен от руснаци повече отколкото като английски :)

Между другото някой има ли идея дали ще може да се смъкне от някъде филма или не?

Работя по въпроса :)

Неактивен LordDoskias

• Под 10 мнения
  • *
« Отговор #15 -: 10 Април 2008, 16:26:58 pm »
За филм правен от аматьори мога да кажа, че просто са се справили добре. Откъм специални ефекти - ами човека просто да кандидатства в някое студио и да го вземат. Ефектите бяха на ниво, дори бих казал МНОГО добре! Относно plotа - в интерес на истината не успях да го схвана. Някак си филма почна ретроспективно - тоест тя накрая умира и там където оня с голата глава изтреби тия, които сънуваха малко позагубих връзката на plotа. Но като цяло много добра реализация.

И както казах - човека дето е правил FX изобщо да не си губи времето в РУ ами да заминава да се реализира някъде, защото в РУ надали ще има поле за изява. Другото което е - какъв софт е използван за ефектите?

PS. Това май беше единствената кинопрожекция в Русе, на която да се е ръкопляскало толкова!

Неактивен stylius

• Под 10 мнения
  • *
« Отговор #16 -: 10 Април 2008, 22:49:28 pm »
Само една лека забележчица около филма - английският звучеше като английски говорен от руснаци повече отколкото като английски :)

И моето мнение беше отначало такова, но като се позамислих, това вероятно е режисьорски трик. Просто начина по който говорят доста обогатява атмосферата, все пак това е пародия.

Колкото до всичко останало, филма беше върха. Така не се бях забавлявал на филм от години. Страхотна работа са свършили момчетата и момичетата от екипа на филма. Ще съм адски радостен, ако този първи техен проект не се окаже и последен.

Неактивен administrador

• Администратор
  • Повече от 200 мнения
  • *
    • ruse-online.net
« Отговор #17 -: 10 Април 2008, 23:48:59 pm »
Убеден съм, че ако го пратят на хората от Холивуд за да го гледат, ще си намерят сериозна работа в киноиндустрията.

Неактивен Sentinel

• Под 10 мнения
  • *
« Отговор #18 -: 11 Април 2008, 08:35:16 am »
... защото в РУ надали ще има поле за изява ...
А тая прожекция какво беше? И какво по-голямо поле за изява, подчертавам изява, за студент... В личен план - да, пича може да работи професионално, но това в крайна сметка зависи от него и ролята на РУ тв този план е доста по-малка..
Евала на Джуров и компания - ей такива хора ни трябват не само в РУ, ами във всички ВУЗ-ове, за да се случват хубавите неща, които всички чакат...

Неактивен robas

• Администратор
  • Повече от 75 мнения
  • *
  • Публикации: 82
  • web designer
    • robas.info
« Отговор #19 -: 11 Април 2008, 11:48:21 am »
Освен майсторството в специалните ефекти, на мен ми направи впечатление и перфектния монтаж на звук и звукови ефекти към текущото видео. Не знам точно как се нарича това на филмов език, но синхронът беше изключително добър. А и подборът на звуци към сцените също, т.е. саундтракът беше перфектен.

Теоретичните перспективи за основните лица в екипа по филма са много обещаващи. Но дано и реалността се окаже такава. Някъде бях чула и е доста вярно, че успехът бил комбинация не само от труд и талант, но и от съвпадение на подходящ момент и място. Дано премиерата на филма се окаже точно този благоприятен шанс за тях.
The greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it,
but that it is too low and we reach it.

*Michelangelo