Форумна палитра > Hi Tech
локален проект google maps + GPS
miro20:
не видях подходящ раздел , но ше си земам ГПС (модела по късно щот да не говоря преди да съм го получил, пу пу пу ... )
и се зарибих да си правя карта, включително и растерна от гугъл мапс, които не са много нови (от 2003 не са ъпдейтвани май) но е интересно и вършат работа.
та.. в интернета има доста инфо , но и доста разхвърляно по форумите... - за ГСМ-и за смартфони, за ПДА , за ГПС, за офроад БГ с джджи на "гармин" и т.н. и т.н.
като начало - интересува ме конкретно за северна БГ да си изкарам растерна карта от гугъл-а, но проблема е че при много ровене, гугъл те банват за ден - два :(
ако има желаещи, харесал съм си програмка за сваляне на участъци
http://sasgis.ru/programs/
която върши доста добра работа, работи и с проксита за заобикаляне на този бан.
ако има желаещи, бих искал да си обменим готови слепени карти -участъци , или дори "кеш"-а на програмата, за да не се повтаряме при ново теглене/лепене.
на следващ етап, може да се пристъпи към калибриране и подкарване на картите към озиексплорер, смартком и др. известни програми за различни платформи.
както и мнения за това кой какво ползва и какво най-актуално може да се намери.
пак казвам - има доста инфо из нета, лично аз съм изтеглили 5-6 Гб софт и простотии, но е крайно несистематизирано.
miro20:
вчера дойде джаджата от и-бей, този път от няква фирма на братята хамериканци - Holux M1200 32CH Bluetooth GPS Receiver
удоволствието струваще 64 зелени, което е доста по малко от промоционалните 130 лв на които върви в БГ офертите тази джаджа :)
та.. за сега доволен, имам няколко карти с които работи на ГСМ-ма ми,
но .. ше трябва да се поработи още.
т.е. джаджата е добра, но картите искат калибровка.
но .. май тука нема фенове на тези неща.
ако има, може да шернем малко впечатления и опит в портирането и ползването на симбиан решения.
miro20:
имам вече доста карти, както и няколко от гугълмапс.
при желание може да качанякъде
administrador:
Мога да осигуря хостинг, ако нямаш такъв под ръка.
miro20:
то тва хубаво, но проблема е малко по друг... че всъщност софта и картите е разнообразен, особенно при хардуерните моделчета примерно популярните "гармин" , други ползват симбиан, джава, уинмобайл и др., където е хубаво да споделят опит хора с такива устройства, но пък един човек едва ли може по всичко това едновременно да е компетентен :)
както и другия аспект че нали обичаме сичко да е без пари.. няма да е лошо да се тестват (единствено с опознавателна и НЕ комерсиална цел разбира се :) ) "излекуван" софтуер , което.. може да не се хареса на някои официални представители.
иначе мен не ми е проблем да споделя сглобените от мен карти
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия