Ruse Online Форум
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Автор Тема: TAE - BO  (Прочетена 2508 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

emily

• Под 100 мнения
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 49
TAE - BO
« -: 02 Май 2008, 23:01:38 »
Тае-бо – силовата аеробика на звездите

Тае-бо е аеробиката на звездите – Памела Андерсън, Дженифър Анистън, Мадона... – всички те се занимават активно с тае-бо.

Тае-бо е комбинация от аеробика и техники от световноизвестното корейско бойно изкуство таекуондо, включващо техники с крака и ръце най-вече. Както при бокс аеробиката, и при тае-бо няма директен физически контакт между хората, които я практикуват.

Тае-бо първоначално спечели голяма популярност в САЩ, но вече стана доста разпространено и в Европа, както и в България. Едно от обясненията за голямата популярност на тае-бо в САЩ е че много от американските кино и поп звезди започнаха да го практикуват.

Тае-бо е измислен от американеца Били Бланкс. Той е известен и като актьор в много филми от 80-те години на миналия век, където има сцени включващи бойни спортове.

Един ден той решил да допълни тренировките си по таекуондо с музика за аеробика. Така дал началото на тае-бо, което пък започнало да се популяризира, когато Пола Абдул се заинтригувала от него и започнала тренировки. Нейният пример бил последван от Памела Андерсън, Брук Шилдс и много други.

На човек не му е нужен дълъг опит с аеробика или таекуондо, за да тренира тае-бо. Тае-бо е доста добра комбинация от двата спорта, защото човек едновременно научава техники от таекуондо, което ни учи да можем да се концентрираме по-добре и да имаме по-здрав дух, и извлича полза от изгарянето на енергия под формата на мазнини и въглехидрати и тонуса, които аеробиката дава.

Една тренировка по тае-бо започва спокойно и бавно, след което дейността става по-интензивна и изисква повече усилия, за да се завърши отново бавно и спокойно.

Не са нужни специални уреди за тае-бо. Все пак ви препоръчваме да носите обувки за таекуондо. Но със същия успех можете да тренирате и боси, което е доста разпространена практика.

Това е типичен женски спорт и макар и малко момичета да четат този форум нека ако някой е посещавал тренировки по ТАЕ - ВО да сподели впечатленията си :)

Това е една малка част от тренировката.

<a href="http://www.youtube.com/v/ziKxhKyRQZ0&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ziKxhKyRQZ0&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0&amp;fs=1</a>
« Последна редакция: 02 Май 2008, 23:03:38 от emily »
Активен

Paolo Gemini a.k.a [OZIRIS]

• Човек от Народа
  • Повече от 100 мнения
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 298
  • composer, dj, promoter, producer, student & more..
Re: TAE - BO
« Reply #1 -: 03 Май 2008, 01:06:05 »
Не ми толкова познат спорт,  :P но аз предпоЧитам класиЧеските: айкидо и кендо.   ;)
Активен
Apple Mac mini (.12.2007), OS X: Leopard - v.10.5.8

Apple AirPort Express 802.11n Wi-Fi

Apple iPod 5G Classic - 30GB / Firmware: v.1.3 / Black

Apple iPhone 3G - 8GB / Firmware: v.3.0.1 / Black ----->>> CosmOTE unlock (Greece)

NB!!! : People, Hard DRUGS & HOUSE-music SUCKS, ONLY old school techno!

robas

• Човек от Народа
  • Под 100 мнения
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 82
  • web designer
« Reply #2 -: 03 Май 2008, 18:41:44 »
Разнообразие за тези, на които им е доскучала традиционната аеробика, която също претърпя какви ли не варианти. Лошо няма в каквото и да е активно движение, че обездвижването е лоша работа. ::)
Когато си спортувал активно някога и после спреш рязко и за дълго, разликата се усеща кофти. Но по принцип и аз съм за традиционните бойни изкуства, а не вариации по тема... таекуондо, киокушинкай и какво ли не. Аргументирам се с факта, че бойните изкуства са философия и начин на живот, а не точно спорт, в каквото се превръщат отдавна. Комерса обикновено винаги разваля идеята. Но както и да... залитнах в лек офтопик.

На въпроса за тае-бо: щом е движение, лошо нема. За здраве е. :)
Интересно и полезно ще бъде, ако някой даде инфо дали и къде в Русе има клубове по Тае-бо. Може да има сериозно интересуващи се, на които да сме полезни.
Активен
The greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it,
but that it is too low and we reach it.

*Michelangelo

emily

• Под 100 мнения
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 49
« Reply #3 -: 03 Май 2008, 18:57:50 »
Клуб по ТАЕ - ВО има в зала Дунав. Тренировките се водят от Ани или Наталия. Залата, където се тренира не е голяма но самата тренировка е на много динамична музика, упражнения, зареждащи с енергия, които поддържат стегнато тяло и висок дух. Тренировки се провеждат шест дни седмично по един час. Цената на една тренировка е 2 лева. Предлагат и карти за редовните посетители.
Понеделник, сряда и петък - от 19.00 часа
Вторник и четвъртък - от 20.00 часа
Събота - от 14.30 часа
Аз бях много редовна на тренировките, но след 10 дена напускам страната за около пет месеца и като се върна, продължавам с пълна сила :) . Ако някой прояви интерес може да се засичаме на тренировките   :P
Активен

Did_

• Под 100 мнения
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re:TAE - BO
« Reply #4 -: 05 Януари 2010, 21:36:07 »
Мдааа, появи се човек, заинтересован от Тае Бо!
Някой може ли да ми каже към днешна дата къде има тренировки и евентуално да ми даде допълнителна информация, разбира се...
Благодаря предварително!  :)
Активен

RySo_kOtE

• Под 100 мнения
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Reply #5 -: 25 Януари 2010, 21:56:29 »
Ако може наистина някой да каже къде има тренировки по ТАЕ - ВО много ще съм му благодарна  :-[
Активен

Paolo Gemini a.k.a [OZIRIS]

• Човек от Народа
  • Повече от 100 мнения
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 298
  • composer, dj, promoter, producer, student & more..
« Reply #6 -: 26 Януари 2010, 01:52:13 »
Съжалявам дами и господа, но не мога да Ви кажа.  :confused: А колкото до авторката на темата, тя от година и нещо не е писала нищо, а и както виждате темата е доста стара.  :P
Активен
Apple Mac mini (.12.2007), OS X: Leopard - v.10.5.8

Apple AirPort Express 802.11n Wi-Fi

Apple iPod 5G Classic - 30GB / Firmware: v.1.3 / Black

Apple iPhone 3G - 8GB / Firmware: v.3.0.1 / Black ----->>> CosmOTE unlock (Greece)

NB!!! : People, Hard DRUGS & HOUSE-music SUCKS, ONLY old school techno!